fbpx

De docenten van yogaschool Bhoora Beverwijk

Larissa Brink

Larissa raakte geïnteresseerd in yoga vanwege de rust en het heldere bewustzijn die het haar geeft. In 2015 volgde ze hangmat-yoga teacher training bij Valavie uit Gent. Hangmat-yoga is ook bekend onder de naam Aerial-yoga en wordt steeds populairder.

Yoga is naast een work-out ook een manier om terug bij jezelf te komen. Door op te merken wat een houding doet met het lichaam (of je er fysiek toe in staat bent) geeft Larissa je inzicht in wie je werkelijk bent. Niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal kan yoga een ontdekkingsreis zijn.

Larissa volgt de intensieve yoga-opleiding bij Saswitha in Bilthoven en geeft behalve Aerial-yoga (vooralsnog niet bij Bhoora) ook Hatha-lessen.

Lees meer over Larissa

Larissa Brink, yogadocent bij Bhoora Beverwijk
Ewout de Bruijn, oprichter en yogadocent bij Bhoora Beverwijk

Ewout de Bruijn

Ewout is de oprichter en eigenaar van Bhoora. 

Zonder doel of verwachting kwam hij op de yogamat terecht. Ewout ontdekte dat hyperventilatie en paniekaanvallen steeds hanteerbaarder worden door regelmatig op de mat te staan. 

Na twintig jaar journalistiek, onder andere als verslaggever voor de NOS, gaf Ewout zijn leven in 2019 een verfrissende wending. Hij opende Yogaschool Bhoora Beverwijk.

De lessen van Ewout zijn niet altijd alledaags. Er mag gelachten worden, er is ruimte voor spiritualiteit. Bovendien maakt Ewout in de lessen altijd tijd voor meditatie en ontspanning.

Yvonne Gravemaker

In 2004 stond Yvonne voor het eerst op de yogamat. Het voelde direct als thuiskomen. Een stevige vinyassa ‘flow’ en meditatie gaan bij Yvonne hand in hand. Door haar Iyengar-achtergrond helpt ze ook de techniek van een houding te verbeteren.

Yvonne deelt graag haar kennis en ervaringen met je, daagt je uit je lichaam en geest te ontdekken, je grenzen te verkennen en te verleggen, en zo jezelf opnieuw te leren kennen. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal en emotioneel. Op een nuchtere manier, met beide benen op de grond.

Soms gaan de voeten wél van de vloer, want Yvonne is gek op Acro- en Aerialyoga.

Meer over Yvonne vind je op haar website.

Yvonne Gravemaker, yogadocent bij Bhoora Beverwijk
Anne Borgers, yogadocent bij Bhoora Beverwijk

Anne Borgers

Anne Borgers is moeder van drie kinderen. Ze werkt, geeft yogalessen en is reikibehandelaar. Regelmatig ontsnapt ze aan de hectiek van dat bestaan, door op de yogamat te stappen. Anne volgde eerst lessen op internet, later ging ze naar een yogaschool. Daar werd yoga haar passie. Anne volgde de 200 RYT Yin-opleiding bij Yogadreams in Zaandam.

Op de mat voelt ze wat haar lichaam en geest nodig hebben. Als vanzelf komen en gaan de houdingen en ontstaat een vloeiende practice. De lessen van Anne zijn opgebouwd volgens hetzelfde principe. Ze nodigt je uit om de hectiek van de dag achter je te laten, jezelf te zijn en te leren voelen waar jouw lichaam en geest om vragen.

Bij yogaschool Bhoora Beverwijk geeft Anne yinlessen en een paar keer per jaar een bijzondere les met een combinatie van yin en reiki.

Zoals ik moeder ben geef ik ook yoga: met heel mijn hart

Daniella Konopasek

Daniella Konopasek volgde al jaren yogalessen, maar ‘ontdekte’ yoga echt toen ze in aanraking kwam met vinyasa. De dynamiek en de flow maakten haar enthousiast. Ze volgde steeds vaker een vinyasales en ging keer op keer fitter en vol energie naar huis. Daniella had minder last van stress en haar levenshouding werd positiever.

Daniella volgde in die tijd ook een Mindfulness training (MBSR) en zag dat vinyasa daar goed bij aansluit. Bewegen op de ademhaling, met aandacht voor de connectie tussen lichaam en geest. In 2017 volgde Daniella de Vinyasa Teacher Training (200RYT) bij Claudia van der Tier en Daphne Koken van yogastudio Glow in Haarlem.

Daniella geeft yogalessen op de werkvloer met haar bedrijf Urbanasana. Verder werkt ze als zelfstandige in de gezondheidszorg met als aandachtspunt het verbeteren van de kwaliteit van leven.
Bij yogaschool Bhoora Beverwijk geeft Daniella vinyasalessen.

Ik wil jullie graag inspireren en een fijne flow ervaring meegeven met aandacht voor de mind, body & soul!

Daniella Konopasek, yogadocent bij Bhoora Beverwijk