fbpx
Een autorit kan ook heel ontspannen zijn

Mindful op vakantie

Aanstaand weekend begint voor veel mensen de zomervakantie. Voor veel mensen reden om meteen in de auto te stappen voor een lange rit naar Zuid-Europa. Voor de tent, caravan of misschien in een huisje; dat is echt ontspannen. Met een beetje yoga en mindfulness onderweg, wordt de reis een stuk aangenamer.

De reis naar de camping is voor veel mensen een hele opgave. Nog moe van de laatste werkdag snel de kinderen in de auto en rijden. Twaalf uur nauwelijks bewegingsruimte, geen WiFi en dus ook niet appen. Zijn we er al bijna? Nee! Het eerste stressmoment dient zich aan: De Boulevard Périphérique, de ringweg rond Parijs. In veel auto’s is de gezelligheid ver te zoeken, terwijl de vakantiebestemming steeds dichterbij komt. Aangekomen om dat de camping slaat de vermoeidheid in als een bom, ontstoken door het welverdiende biertje dat lonkt.

Probeer af en toe wat afstand te nemen van de autorit, door als voorbijganger te kijken

Met een paar simpele mindfulness-oefeningen kan de  reis een stuk aangenamer worden voor iedereen. Je kunt focussen op hoe ver het nog is en hoe lang dat nog duurt. Daarmee wordt de reis niet korter, de kans op frustratie wel groter. Om dat patroon te doorbreken kun je met alle reisgenoten afspreken dat van ieder bijvoorbeeld 10 minuten zeer bewust met elkaar in het moment bent. Ook kan het helpen om op andere momenten te reizen, zoals ’s nachts. Dan ben je van nature waakzamer

Ik-zie-ik-zie-wat-jij-niet-ziet

Dat kan door een zoekspelletje of door samen te praten over iets dat opvalt langs de weg. Zoals een mooie kerk, een bijzondere auto of de streek (graanvelden, glooiende heuvels met druiven, etc). Wij hadden vroeger in de auto een soort bingokaart waarop allerlei voorwerpen stonden die je kunt tegenkomen tijdens een reis.

 

Geregeld even een korte pauze nemen helpt ook om meer relaxed te reizen

Ik ging helemaal op in de zoektocht naar een vrachtwagen, stoplicht, brievenbus etc. Misschien dat ik in die tijd mijn liefde voor naar buiten kijken ontwikkeld heb. Later speelde ik een spel waarin we zochten naar één bepaalde auto. Wie er de meeste zag was winnaar. 

Bon Voyage!

Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on linkedin
Deel op Linkdin
Share on pinterest
Deel op Pinterest