fbpx
Cartoon tijd voor yoga

In het oog van de orkaan

Sinds yoga en meditatie in mijn leven zijn, is er veel veranderd. Ik heb iets ontdekt dat onbeschrijfelijk fijn en waardevol is. Als je er eenmaal kennis mee hebt gemaakt, is het bijna ondenkbaar dat het vroeger anders was. 

Ik heb geleerd om in het oog van de orkaan te blijven en niet weg te waaien. Op de dag dat ik dit schrijf kun je dat letterlijk nemen, aangezien storm Ciara over Nederland raast. We hebben de stoelen op het balkon goed vastgezet, de vlaggenmast binnengehaald en de ramen gesloten. We hebben alles gedaan om ervoor te zorgen dat de storm zo min mogelijk schade aanricht aan ons huis. 

 

Ik ontken niet dat het er is, maar ga niet op de gevoelens in.

Ewout de Bruijn - oprichter van Bhoora yoga

Diezelfde tijd en aandacht besteed ik tegenwoordig aan mijn geest. Stress, weinig slaap of spannende gebeurtenissen roepen bij mij soms angst op. Zoals anderen dan wel eens migraine hebben of pijn in hun rug. Vroeger konden die paniekaanvallen mij leven behoorlijk ontwrichten. Tegenwoordig heb ik daar gelukkig geen last meer van. 

Dat wil niet zeggen dat de paniek helemaal voorbij is. Ik weet alleen beter wat ik kan doen als de storm opsteekt. Dat train ik vrijwel dagelijks in meditatie. Ik houd de focus op mijn lichaam en ademhaling en laat me niet meevoeren door de spanning. Ik ontken niet dat het er is, maar ga niet op de gevoelens in. Zoals je waarschijnlijk ook niet naar buiten gaat tijdens een orkaan, als dat niet noodzakelijk is. Ik heb inmiddels al een paar keer gemerkt dat het (voor mij) werkt. En daar ben ik heel dankbaar voor!

Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on linkedin
Deel op Linkdin
Share on pinterest
Deel op Pinterest